Skelbiama, kad „Rosneft“ direktorių tarybos nariais taip pat patvirtinti bendrovės „Nord Stream 2“ vykdomasis direktorius Matiasas Warnigas, „Marcuard Holding“ vadovas Hansas Jorgas Rudloffas, „Rosneft“ vyriausias vykdomasis direktorius Igoris Sečinas, Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas, Jungtinės Karalystės BP („Rosneft“ dalininkės) buvęs vadovas Robertas Dudley ir dabartinis vadovas Bernardas Looney, Rusijos prezidento patarėjas Maksimas Oreškinas bei Kremliui artimas ekonomistas Olegas Vjuginas, taip pat trys Kataro valstybinio fondo („Rosneft“ akcininko) atstovai.

Buvęs Vokietijos kancleris, Rusijai simpatizuojantis G. Schroederis „Rosneft“ direktorių tarybos pirmininku tapo 2017-ųjų rugsėjį, jo kandidatūrą į šį postą iškėlus Rusijos vyriausybei. Jo vienerių metų trukmės kadencija kasmet pratęsiama, o už „nepriekaištingą „Rosneft“ direktorių tarybos pareigų atlikimą“ pernai jam buvo išmokėta 600 tūkst. JAV dolerių dydžio premija.

G. Schroederis taip pat vadovauja prieštaringai vertinamo dujotiekio „Nord Stream 1“ operatorės „Nord Stream AG“ akcininkų komitetui.

Būdamas Vokietijos kancleriu G. Schroederis aktyviai gynė Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą iki Vokietijos projektą „Nord Stream“, o susitarimas dėl jo įgyvendinimo buvo pasirašytas paskutinėmis G. Schroederis kadencijos dienomis.

50 proc. ir vieną „Rosneft“ akciją valdo valstybės įmonė „Rosneftegaz“, 19,75 proc. – Didžiosios Britanijos BP, 18,93 proc. – Kataro fondas „QH Oil Investments“, 0,57 proc. – bendrovė „Glencore“.