45-erių Natalie Kauther ir 43-ejų Adrianas Pollmannas nurodė, kad jųdviejų ketverių metų kadencija Vokietijos ambasadoriaus Liublianoje poste prasidės rugpjūtį.

Jiedu dirba Vokietijos URM nuo 2005 metų, ir komandiruotės į užsienį įeina į jų pareigas, tačiau septynerių, aštuonerių ir dešimties metų vaikus auginanti pora sakė norėjusi rasti su šeimos gyvenimu suderinamą sprendimą.

N. Kauther ir A. Pollmannas sugalvojo, kad jiedu galėtų dalintis ambasadoriaus postu, ir tokį pasiūlymą pateikė užsienio reikalų ministrui Heiko Maasui, kuris leido tai išbandyti.

„Pagrindinė motyvacija šiam modeliui buvo suvokimas, kad mes norime ir turime praleisti daugiau laiko su savo vaikais“, – transliuotojui ARD pasakojo A. Pollmannas.

Jis eis ambasadoriaus pareigas pirmus aštuonis mėnesius, o tada darbą aštuoniems mėnesiams perims jo žmona.

Pora kartą jau panašiai dalijosi pareigas: jiedu buvo Vokietijos ambasadoriaus Bosnijoje ir Hercegovinoje pavaduotojai.

Nors N. Kauther ir A. Pollmannas rotaciniu principu keisis eidami ambasadoriaus pareigas, Liublianoje liks ir ambasadoriaus pavaduotojo pareigybė.

Sutuoktinių pora pripažįsta, kad jų charakteriai labai skiriasi, tačiau jiedu tikisi, kad tai nesukels jokių diplomatinių ginčų, pranešė ARD.

„Į daugumą dalykų žiūrime gana panašiai, – pasakojo A. Pollmannas. – Pernelyg nesijaudinu, kad kils didelių ginčų ar nesutarimų per skirtingas fazes.“

2009 metais Šveicarija buvo paskyrusi porą į ambasadoriaus Tailande postą, o 2016–2019 metais Prancūzijos ambasadoriaus Zagrebe pareigas taip pat ėjo sutuoktinių pora.