47 metų Michaelas Whitty internete ieškojo sąmokslo teorijų, patvirtinančių 5G ryšio sąsają su koronavirusu, o paskui padegė mobiliojo ryšio bendrovės „Vodafone“ antenos įrangos dėžę Kerkbyje, Mersisaido grafystėje.

Liverpulio Karūnos teisme trijų vaikų tėvas pripažino savo kaltę dėl praėjusį mėnesį įvykdyto nusikaltimo.

„Mano nuomone, būta daug planavimo ir išankstinio ruošimosi“, – sakė teisėjas Thomas Teague'as teisme.

„Buvo pasinaudota padegamosiomis medžiagomis, siekiant visiškai sugadinti anteną, buvo ketinama padaryti labai rimtos žalos turtui“, – kalbėjo teisėjas.

M. Whitty namus apieškojusi policija rado padegamųjų medžiagų, o patikrinus duomenis jo mobiliajame telefone paaiškėjo, kad jis ieškojo 5G antenų internetu.

Telefone taip pat buvo rasta vaizdo įrašų, kuriose nufilmuota daugiau mobiliojo ryšio antenų, esančių Liverpulio rajone.

Vienoje labdaros organizacijoje savanoriu dirbantis M. Whitty anksčiau buvo teistas 29 kartus už užpuolimą, šaunamojo ginklo turėjimą be leidimo bei kitus nusikaltimus.

Mobiliojo ryšio antenos sunaikinimas buvo vienas iš 13, įvykdytų Mersisaide.

Visoje šalyje registruota dešimtys tokių išpuolių, pasklidus gandams, kad 5G ryšio antenos prisidėjo prie kilusios koronaviruso pandemijos.

Remiantis šia sąmokslo teorija, į COVID-19 panašius simptomus sukelia elektromagnetinė spinduliuotė, o ne virusas. Šią teoriją mokslininkai paneigė.