„Įsipareigojome išformuoti tokią policiją Mineapolio mieste ir su mūsų bendruomene sukurti naują visuomenės saugumo modelį, kuris iš tiesų užtikrins saugumą bendruomenėje“, – CNN sakė Mineapolio miesto tarybos pirmininkė Lisa Bender.

Miesto tarybos narė Alondra Cano tviteryje teigė, kad sprendimą priėmė „absoliuti dauguma Mineapolio miesto tarybos narių“, kurie sutarė, kad policijos departamento „reformuoti neįmanoma, todėl būtina panaikinti dabartinę policijos sistemą“.

Baltaodžiui Mineapolio policijos pareigūnui pateikti kaltinimai nužudymu dėl to, kad jis gegužės 25 d. beveik 9 minutes laikė keliu prispaudęs G. Floydo kaklą, kol šis užduso. Visą įvykį telefonu nufilmavo ir paviešino praeivis.

Tai buvo paskutinis gerai žinomas atvejis JAV, kuomet baltaodis teisėsaugos pareigūnas yra įtariamas nužudęs neginkluotą juodaodį.
G. Floydo mirtis iššaukė jau beveik 2 savaites trunkančias daugiausia taikias demonstracijas visoje šalyje prieš rasizmą JAV teisėsaugos sistemoje. Kai kurie protestuotojai ragina mažinti finansavimą policijai.

Pernai juodaodis buvęs Mineapolio policijos pareigūnas buvo nuteistas kalėti 12 metų ir 6 mėnesius, nes jis nušovė neginkluotą baltaodę australę, kuri bandė pranešti apie nusikaltimą.

L. Bender televizijai CNN sakė siekianti perkelti policijai šiuo metu skiriamas lėšas kitiems bendruomenės projektams, o miesto taryba esą spręs, kaip pakeisti dabartinį policijos departamentą.
„Visiškas policijos departamento panaikinimas tikrai neįmanomas artimiausiu metu“, – pridūrė ji.