Per savaitgalį Lenkijoje užregistruotas 1 151 užsikrėtimo koronavirusu atvejis: 576 patvirtinti šeštadienį ir 575 – sekmadienį, pranešė sveikatos ministerija. Lenkijoje tai kol kas didžiausias per dvi paras iš eilės užregistruotas COVID-19 atvejų skaičius.

Beveik du trečdaliai naujų COVID-19 pacientų Lenkijoje yra „Zofiowkos“ anglies kasyklos darbuotojai ir jų artimieji, skelbia sveikatos ministerija.

„Zofiowkos“ kasykla yra įsikūrusi Jastšembo Zdrujaus mieste ir priklauso valstybės valdomai JSW kalnakasybos grupei, kuri pagamina daugiausiai koksinių anglių ES, naudojamų plieno gamyboje.

Sekmadienį JSW tviterio paskyroje rašė, kad užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičius išaugo ne tik „Zofiowkos“, bet ir „Pnioweko“ kasykloje.
Pastaroji kasykla taip pat įsikūrusi Silezijos regione, kuris šiuo metu laikomas COVID-19 protrūkio Lenkijoje židiniu.

Šalis, kurioje gyvena 38 mln. žmonių, nuo protrūkio pradžios patvirtino iš viso 26 561 užsikrėtimo COVID-19 atvejį ir 1 157 mirtis nuo šios ligos. Pranešama, kad 12 855 žmonės jau pasveiko.

Lenkijoje karantino priemonės buvo įvestos pirmoje kovo mėnesio pusėje. Švelninti koronaviruso priemonės Lenkijoje imta praėjusio mėnesio pabaigoje: gyventojams, besilaikantiems saugaus atstumo reikalavimų, leista nenaudoti kaukių, taip pat teisėtais paskelbti susibūrimai iki 150 žmonių. Nuo šeštadienio vėl atviros įvairios viešosios erdvės: kino teatrai, koncertų salės, sporto klubai, baseinai.