„Svarbiausia, kad tai bus ne tik atsakomosios veidrodinės ar simetriškos priemonės, bet, žinoma, visa tai bus įvertinta formuojant kursą šios valstybės atžvilgiu“, – sakė ji.

Čekijos pareigūnų sprendimą M. Zacharova pavadino „nedraugišku“ ir „nederamu“ poelgiu.

Penktadienį čekų pareigūnai pranešė, kad iš šalies išsiunčiami du rusų diplomatai, vienam Rusijos ambasados pareigūnui paskleidus melagingą pranešimą apie planuojamą trijų Prahos politikų apnuodijimą.

Balandį laikraštis „Respekt“ citavo saugumo šaltinius, sakiusius, kad vienas Rusijos pilietis, naudojantis diplomatinį pasą, buvo atvykęs į Prahą turėdamas itin nuodingo ricino, kuris gali būti naudojamas kaip biologinis ginklas.

Maždaug tuo pat metu trims Prahos politikams, kurių politiniai gestai buvo supykdę Rusiją, buvo skirta policijos apsauga.

„Vienas iš ambasados darbuotojų išsiuntė [žvalgybos tarnybai] BIS tyčia išgalvotą informaciją apie planuojamą ataką prieš čekų politikus“, – žurnalistams penktadienį sakė premjeras Andrejus Babišas.

„Ėmėmės tinkamų ir adekvačių priemonių ir paskelbėme du ambasados darbuotojus nepageidaujamais asmenimis“, – pridūrė jis.