Skelbiama, kad Vokietijos radikaliosios dešinės ekstremistai naudojasi specialiomis sukarintomis programomis stovykloje, esančioje netoliese Rusijos Sankt Peterburgo miesto, penktadienį rašė Vokietijos naujienų žurnalas „Focus“.

Mokymuose Rusijoje dalyvavo Vokietijos radikaliosios dešinės Nacionalinės demokratų partijos jaunimo sparno ir nedidelės nacionalistinės partijos „Trečiasis kelias“ nariai, teigiama straipsnyje, kuriame cituojami Vokietijos žvalgybos šaltiniai, skelbia dw.com.

Teigiama, esą, mokymų dalyviai išmoko, kaip naudotis ginklais ir sprogmenimis. Jie taip pat tobulino artimos kovos įgūdžius. Minėtoje stovykloje taip pat galima sutikti besimokančiųjų iš Švedijos bei Suomijos. Vėliau jie jungiasi prie prorusiškų separatistų, veikiančių rytinėse Ukrainos teritorijose.

Nenonacių partijos „Trečiasis kelias“ mitingas

Valdo „teroristinė“ organizacija


Stovykla „Partizan“ priklauso Rusijos dešiniojo sparno ekstremistams iš „Rusijos imperinio judėjimo“ (RIM). Vokietijos žvalgybos įsitikinimu, RIM šalia Sankt Peterburgo turi dvi stovyklas. Organizacijos veiklos tikslas – Rusijos imperijos atkūrimas.

Neseniai Jungtinės Valstijos įtraukė RIM į pasaulinių teroristinių organizacijų sąrašą. Judėjimas „siūlo sukarintus mokymus baltųjų rasės viršenybės propaguotojams ir neonaciams iš Europos“, – teigia JAV pareigūnai.

Rusija tuo metu į amerikiečių sprendimą sureagavo pareikšdama, kad šio judėjimo įtraukimas į tokį sąrašą tikrai nepadės kovoti su terorizmu ir pridūrė, kad Jungtinės Valstijos nepateikė jokių tokio savo sprendimo įrodymų.

Vokietijos žvalgyba žino, jog į minėtąsias stovyklas vyksta ekstremistai iš Vokietijos. Dėl teisinių priežasčių jiems drausti vykti į Rusiją ji negali, pažymi „Focus“.

Pareigūnai spėja, kad apie tokių sukarintų mokymų stovyklos egzistavimą žino ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.