Pulkininkas Mohammedas Kanunu (Mohamedas Kanunu) per šeštadienį surengtą spaudos konferenciją patvirtino, kad „oro pajėgos piečiau Sirto surengė penkis antskrydžius prieš teroristų ir Haftaro samdinių kovos mašinas, įskaitant [pristatytas] Jungtinių Arabų Emyratų“.

Šių metų pavasarį NSV pradėjo operaciją „Peace Storm“, siekdama užkirsti kelią tolesnėms Kh. Haftaro vadovaujamos Libijos nacionalinės armijos (LNA), ilgiau nei metus mėginančios užimti Tripolį, atakoms. Šią savaitę NSV pareiškė visiškai susigrąžinusi sostinės ir jos prieigų kontrolę.

LNA atstovas generolas majoras Ahmedas al Mismari (Ahmedas Mismaris) savo ruožtu išvakarėse pareiškė, kad Kh. Haftaro pajėgos sureagavo į tarptautinės bendruomenės raginimus ir atsitraukė už 60 km nuo Tripolio.

Vis tik jis tvirtino, jog atsitraukimo metu LNA pajėgos buvo bombarduojamos. Generolas taip pat apkaltino NSV remiančią Turkiją „nesilaikant jokių įsipareigojimų“, kurie turėjo būti vykdomi išvedant LNA kovotojus iš sostinės apylinkių.

Šiuo metu Libijoje yra dvi vyriausybės – Jungtinių Tautų pripažįstama Fayezo al Sarrajo (Fajezo Saradžo) vadovaujama vyriausybė Tripolyje ir šalies rytuose veikiantis laikinasis Abdullah Abdurrahmano al Thani (Abdulos Abdurachmano Tanio) ministrų kabinetas, palaikomas LNA. Abi stovyklos jau daugiau nei metus kariauja dėl sostinės kontrolės.

Kh. Haftaro pajėgas remia Rusija, Prancūzija, Saudo Arabija, JAE ir Egiptas. Tuo metu NSV palaiko Turkija, Kataras ir Italija.