Apsaugininkų lydimas J. Trudeau atvyko ant Parlamento kalvos Otavoje dėvėdamas juodą kaukę. Kai keli protestuotojai paragino jį priklaupti, premjeras jų paklausė, o demonstracijos dalyviai jam padėkojo. J. Trudeau atsakydamas linktelėjo galva, o demonstrantai tuo metu skandavo „Juodaodžių gyvybės svarbios!”

J. Trudeau anksčiau šią savaitę sakė, kad kanadiečiai su „siaubu ir nustėrę“ stebėjo įvykius Jungtinėse Valstijose, kur gegužės 25-ąją juodaodžio žūties dėl policijos šiurkščių veiksmų incidentas išprovokavo didelius protestus, riaušes ir susirėmimus su saugumo pajėgomis.

Per vieną televizijos interviu premjeras 21 sekundę tylėdamas mąstė, ką atsakyti į klausimą apie sprendimą Vašingtone demonstrantus išvaikyti naudojant ašarines dujas ir chemines dirginamąsias medžiagas, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) galėtų nueiti iš Baltųjų rūmų nusifotografuoti prie šalimais esančios bažnyčios.

Demonstracija Otavoje buvo vienas iš daugelio penktadienį Kanadoje įvykusių antirasistinių renginių, paskatintų pastarąją savaitę daugelyje Jungtinių Valstijų miestų vykusių protestų prieš rasizmą ir brutalius policijos veiksmus. Šią protestų bangą išprovokavo juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) mirtis Mineapolyje, kai jį areštavęs baltasis pareigūnas kelias minutes keliu spaudė vyro kaklą, stebint keliems kitiems policininkams.

Toronto policijos viršininkas Markas Saundersas (Markas Sondersas), lydimas kitų uniformuotų pareigūnų, savo mieste penktadienį susitiko su protestuotojų grupe prie policijos būstinės, nusiėmė kepurę ir priklaupė.

„Matome jus ir įsiklausome“, – po šio susitikimo per „Twitter“ parašė M. Saundersas, kuris pats yra juodaodis.

„Turime visi laikytis kartu, kad pasiektume pokyčių“, – pridūrė jis.

J. Trudeau pernai per federalinius rinkimus pripažino nuvylęs savo šalininkus, taip pat visus juodaodžius kanadiečius, kai paaiškėjo, kad prieš daug metų jis vaidino juodaodį išsidažęs veidą.