„Tie, kurie kovoja už demokratiją, remia veiksnią vyriausybę, nori gero Brazilijai, tegul neina artimiausiomis dienomis į gatves, kad teisėtvarkos pajėgos, ne tik regioninės, bet ir federalinės, galėtų atlikti savo darbą, jeigu tie marginalai peržengs įstatymo ribas“, - sakė valstybės vadovas, kurį cituoja laikraštis „Folha de S. Paulo“.

Anot J. Bolsonaro, dauguma prieš jo vyriausybę protestuojančių manifestantų yra „marginalai, marihuanos mėgėjai ir dykaduoniai, kurie nežino, kas yra ekonomika, ką reiškia pelnyti duonos kąsnį“. „Jie nori nusiaubti Braziliją vardan demokratijos, apie kurią nieko neišmano ir kurios niekada negerbė“, - pridūrė prezidentas. Jis pareiškė esąs įsitikinęs, kad regionų valdžia „visu įstatymo griežtumu“ tramdys tuos, kurie mėgins kelti suirutę.

Birželio 1 d. J. Bolsonaro šalininkų ir priešininkų akcijos San Paule virto riaušėmis ir susirėmimais su policija. Pareigūnai panaudojo ašarines dujas ir kurtinamąsias granatas prieš futbolo aistruolius, dalyvavusius opozicijos manifestacijoje. Valdžia neatmeta, jog tai galėjo būti provokacija. Naujos protesto akcijos Brazilijoje numatytos artimiausią sekmadienį.