Valdančioji Teisės ir teisingumo partija (PiS) parlamente turi absoliučią daugumą - 235 mandatus iš 460.

Šis balsavimas turėjo pademonstruoti vyriausybinės stovyklos vienybę prieš birželio 28 dieną vyksiančius rinkimus. Dėl rinkimų datos, kuri pradžioje buvo numatyta gegužės 10-ąją, PiS vyko smarkūs ginčai. Rinkimai galiausiai buvo atidėti.

M. Morawieckis savo kalboje parlamente pabrėžė sėkmingus savo vyriausybės veiksmus per koronaviruso pandemiją. Anot jo, buvo reaguota žaibiškai, uždarytos sienos ir apribotas viešasis gyvenimas. „Mūsų kova su koronavirusu buvo labai sėkminga, tai mato visas pasaulis“, - kalbėjo premjeras. Daug turtingesnės šalys, pavyzdžiui, Didžioji Britanija ar Belgija, esą registravo daug daugiau mirčių. M. Morawieckis apkaltino opoziciją sunkiu epidemijos laikotarpiu trukdžius vyriausybei dirbti.

Opozicija savo ruožtu kaltino premjerą, kad jo kalba ir balsavimas dėl pasitikėjimo yra prezidento Andrzejaus Dudos rinkimų kampanijos akcija. A. Duda anksčiau priklausė PiS ir dabar sieks perrinkimo. Jis šiuo metu pirmauja apklausose. Antroje vietoje yra didžiausio opozicinio aljanso „Piliečių koalicija“ kandidatas, Varšuvos meras Rafala Trzaskowskis.