Nikolas Pašinianas, kuriam ir pačiam nustatytas koronavirusas, sakė, kad šalyje gali būti iki 20 tūkst. užsikrėtusių žmonių, kuriems jokie simptomai nepasireiškia.

Armėnijoje oficialiai užregistruotas 11 221 užsikrėtimo atvejis, įskaitant 176 mirties atvejus. Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad dar 68 pacientai, kuriems testais buvo nustatytas koronavirusas, mirė nuo kitų ligų.

Praėjusią savaitę sveikatos apsaugos pareigūnai perspėjo, kad lovos intensyviosios slaugos palatose netrukus bus skiriamos pacientams, turintiems daugiausiai galimybių išgyventi.

„Turiu blogų naujienų, – sakė N. Pašinianas vaizdo pareiškime savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. – Epidemiologinė situacija blogėja ir medicinos įstaigos negali laiku hospitalizuoti visų koronaviruso pacientų, kuriems reikia [gydymo].“

N. Pašinianas pripažino, kad jo vyriausybei nepavyko įgyvendinti kovos su virusu priemonių, ir smerkė dažnus karantino pažeidimus.

Armėnija jau atšaukė ekstremalią padėtį, kurią kovo mėnesį paskelbė siekdama lėtinti viruso plitimą.

Sąmokslo teorijos ir dezinformacija socialinėje žiniasklaidoje pakirto vyriausybės pastangas kovoti su ligos protrūkiu, sako analitikai.