„Atsižvelgiant į faktą, kad parlamentaras Sami Abu Shahadeh užsikrėtė koronavirusu, visiems Kneseto darbuotojams nurodyta nevykti į parlamentą, jeigu jų darbas nėra būtinas“, – rašoma parlamento išplatintame pranešime.

„Be to, kol bus išsiaiškintos pasekmės, atidėti visi šiandien numatyti komitetų posėdžiai“, – priduriama jame.

Džafoje gyvenantis S. A. Shahadeh visuomeniniam radijui sakė, kad per pastarąsias dešimt dienų jis buvo sutikęs „tūkstančius“ žmonių, įskaitant demonstrantus ir daugybę Kneseto darbuotojų.

S. A. Shahadeh kartu su kolegomis iš Jungtinio sąrašo taip pat lankėsi gedėtojų palapinėje Rytų Jeruzalėje, kad pagerbtų Izraelio policijos nušauto palestiniečio atminimą.

Autizmo spektro sutrikimą turėjęs 32 metų Iyadas Halakas buvo nušautas praėjusį šeštadienį Jeruzalės senamiestyje, nes laikė „įtartiną daiktą, panašų į pistoletą“, o liepus sustoti ėmė bėgti.

S. A. Shahadeh, trečiadienį vakare sulaukęs žinios apie teigiamus tyrimo dėl koronaviruso rezultatus, sakė, kad jaučiasi gerai.

Parlamento veikla buvo iš dalies paralyžiuota, šalyje vėl padaugėjus užsikrėtimo koronavirusu atvejų, kai valdžia gegužės pabaigoje po karantino atidarė mokyklas ir įmones.

Izraelyje, turinčiame 9 mln. gyventojų, iki šiol nustatyta daugiau kaip 17 300 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, per 290 žmonių nuo šios ligos mirė.

Pastarosiomis dienomis vėl buvo uždaryta 51 mokykla, kai daugiau kaip 260 mokinių ir darbuotojų buvo testais patvirtinta COVID-19. Anot Švietimo ir mokslo ministerijos, buvo izoliuoti beveik 8 tūkst. asmenų, galėjusių užsikrėsti koronavirusu.