Mumbajus ir jo apylinkės paprastai išvengia ciklonų – praėjusį kartą stipri audra didmiestį talžė 1948 metais. Rengdamosi „Nisarga“, vakarinės Gudžarato ir Maharaštros valstijos iš žemumų evakavo mažiausiai 100 tūkst. gyventojų, pranešė naujienų agentūra „Press Trust of India“.

Audra pakrantę pasiekė trečiadienį po pietų, netoli pajūrio miesto Alybago, esančio 98 km į pietus nuo Mumbajaus, pranešė meteorologai.

Jie perspėjo dėl smarkių liūčių, vėjų, kurių greitis siekia 100–110 km per val., o gūsių – 120 km per valandą. Tuo metu jūroje prognozuojama iki 2 m aukščio štorminė patvanka.

Tarp evakuotųjų yra beveik 150 koronaviruso pacientų iš neseniai Mumbajuje pastatytos lauko ligoninės. Tai akcentuoja sunkumus, su kuriais susiduria miestas prieš musonų sezoną bandydamas suvaldyti COVID-19 protrūkį.

Pakrantėje įsikūręs Alybagas yra Bolivudo žvaigždžių ir pramonininkų pamėgta vieta, kurioje daugelis jų turi atostogų namus.

„Neikite iš namų“


Mumbajuje policija paskelbė naujus suvaržymus 18 mln. jo gyventojų ir uždraudė keturių ir daugiau žmonių susibūrimus iki ketvirtadienio popietės. Miestas buvo ką tik pradėjęs švelninti mėnesius trunkantį karantiną.

„Neikite į pakrantės paplūdimius, promenadas, parkus ir kitas panašias vietas“, – anksti trečiadienį tviteryje perspėjo policija.

„Dėl savo pačių saugumo ir gerovės neikite iš namų“, – vėlai antradienį tviteryje parašė Maharaštros valstijos vyriausiasis ministras Uddhavas Thackeray. Jis taip pat perspėjo dėl galimų elektros tiekimo sutrikimų.

„Biurai, pramonė ir kita atsinaujinusi veikla ryt ir poryt bus uždaryti“, – pridūrė jis.

Žemose Mumbajaus vietose įsikūrusių lūšnynų gyventojams nurodyta pasitraukti į aukštesnes vietas. Miesto valdžia tuščias mokyklas verčia laikinomis prieglaudomis.

Taip pat sutriko susisiekimas traukiniais tarp valstijų. Kai kurie traukiniai vėlavo, kiti buvo nukreipti, kad nevažiuotų pro Mumbajų, kol ciklonas nebus praėjęs.

Vos prieš dvi savaites Bengalijos įlankoje prie rytinių šalies krantų siautė ir Vakarų Bengalijos valstiją talžė ciklonas „Amphan“. Tuomet Indijoje ir kaimyniniame Bangladeše žuvo per 100 žmonių, buvo sugriauta kaimų ir ūkių, milijonai gyventojų liko be elektros.