Naujais infekcijos židiniais Izraelyje pirmiausiai tampa mokyklos. Švietimo ministerijos duomenimis, dėl naujų koronaviruso atvejų vėl teko uždaryti 17 darželių ir mokyklų. Dauguma naujų atvejų registruota vienoje Jeruzalės gimnazijoje, kur susirgo daugiau kaip 100 mokytojų ir moksleivių. Anot žiniasklaidos, čia kitus užkrėtė vienas asmuo.

„Nėra abejonių, kad atvejų daugėja, lyginant su tuo, ką matėme per pastarąsias savaites, - sakė B. Netanyahu. – Koronaviruso pandemija dar neįveikta“. Dabar esą turi būti išsiaiškinta, ar tendencija tikrai pakrypo į kitą pusę. „Mes ateinančiomis dienomis svarstysime žingsnius, ir, jei bus būtina, atitinkamai keisime politiką“, - kalbėjo premjeras.

Jis kreipėsi į izraeliečius, ragindamas toliau dėvėti kaukes, laikytis dviejų metrų atstumo ir paisyti higienos. Savaitgalį socialinėje žiniasklaidoje buvo skelbiamos nuotraukos, jose – vakarėliai baruose ir klubuose, kuriuose daug žmonių linksminosi vienoje vietoje ir be apsauginių kaukių. Ir gatvėse bei viešose įstaigose daug žmonių jau vaikšto be kaukių.