Mineapolyje Minesotos valstijoje demonstrantai naktį į sekmadienį vėl nepaisė komendanto valandos. CNN pranešė, kad saugumo pajėgos, prieš demonstrantus panaudojo ašarines dujas. Daugelyje kitų miestų kilo neramumai, taip pat plėšikavimai. Žinybos iš viso 25 miestuose 16 valstijų paskelbė komendanto valandą. Nepaisant to, daugelyje vietų vyko protestai.

46-erių G. Floydas mirė pirmadienį po brutalaus sulaikymo. Vienam iš keturių operacijoje dalyvavusių pareigūnų penktadienį buvo pateikti kaltinimai dėl nužudymo – jis kelias minutes keliu spaudė ant žemės gulinčio vyro kaklą, nors šis sakė dūstąs. Tada afroamerikietis prarado sąmonę. Tai praeiviai užfiksavo mobiliaisiais telefonais.

Naktinė komendanto valanda paskelbta ir Los Andžele. Meras Ericas Garcettis pareiškė, kad ši priemonė būtina „taikai atkurti“. Policijos duomenimis, miesto centre kilo „dideli ir smurtiniai protestai“. Demonstrantai nepaisė komendanto valandos. Televizijos vaizduose buvo matyti, kaip Los Andžele plėšiamos parduotuvės.

Saugumo pajėgos šeštadienio vakarą neleido demonstrantams rinktis prie Baltųjų rūmų, kaip išvakarėse. Vienas demonstrantų laikė rankose plakatą su užrašu „Aš kitas?“ TV vaizduose iš Vašingtono buvo matyti miesto centre degantis pastatas. „Šalis chaose“, - sakė CNN laidos vedėjas.

Mineapolyje nuo 20.00 val. galioja komendanto valanda. Minesotos gubernatorius Timas Walzas paragino visus gyventojus likti namuose. Dėl protestų gubernatorius šeštadienį pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo mobilizavo visą valstijos nacionalinę gvardiją.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas dėl riaušių apkaltino kairiąsias radikalias grupuotes.