Policijos teigimu, palestinietis nešėsi „įtartiną daiktą, panašų į pistoletą“, o liepus sustoti ėmė bėgti. Pasak pareigūnų, jie vyrą nusivijo ir šovė.

Policijos atstovas Micky Rosenfeldas vėliau pranešė, kad įvykio vietoje nerasta jokio ginklo.

Vienas iš žuvusiojo giminaičių sakė, kad tai – 32-ejų Iyadas Halakas. Pasak giminaičio, kuris prašė neskelbti jo pavardės, vyras buvo protiškai neįgalus ir tuo metu, kai policininkai liepė jam sustoti, ėjo į netoliese esančią mokyklą žmonėms su specialiaisiais poreikiais.

Incidentas Jeruzalėje įvyko kitą dieną po to, kai Izraelio kariai okupuotame Vakarų Krante nušovė palestinietį, kuris, jų teigimu, mėgino rėžtis į juos savo automobiliu. Izraeliečiai šių incidentų metu nenukentėjo.

Pastarosiomis savaitėmis įtampa regione didėjo, Izraeliui pažadėjus įgyvendinti planus aneksuoti didelę dalį okupuoto Vakarų Kranto teritorijų, kaip numatoma pagal JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos parengtą planą Artimiesiems Rytams. Šį planą tvirtai remia Izraelis, bet griežtai atmeta palestiniečiai.

Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas praeitą savaitę sakė, kad palestiniečiai nebėra susaistyti jokiomis sutartimis su Izraeliu ir Jungtinėmis Valstijomis. Jis pridūrė, kad nutraukia visus kontaktus su šiomis valstybėmis, įskaitant saugumo veiksmų koordinavimą.

Per kelerius pastaruosius metus palestiniečiai įvykdė virtinę išpuolių prieš izraeliečius. Daugumą jų įvykdė pavieniai užpuolikai, nepalaikę jokių žinomų ryšių su ginkluotomis grupėmis.

Žmogaus teisių organizacijos kaltina Izraelio saugumo pajėgas kai kuriai atvejais naudojant per didelę jėgą – pavyzdžiui, palestiniečiai būdavo nukaunami, kai galėdavo būti suimti, arba mirtina jėga buvo panaudojama atvejais, kai izraeliečių saugumo pajėgų narių gyvybėms pavojus negrėsė.