Valstybės departamento teigimu, šis sandoris atneš naudos abiems pusėms.

„Siūlomas pardavimas sustiprins Jungtinių Valstijų užsienio politiką ir nacionalinį saugumą bei padės pagerinti vienos pagrindinių ne NATO sąjungininkių saugumą. Ši šalis yra svarbi jėga užtikrinant politinį stabilumą ir ekonominę pažangą Artimuosiuose Rytuose“, – sakoma Valstybės departamento pranešime.

„Siūlomas prekių ir paslaugų pardavimas sustiprins Kuveito pajėgumus susitvarkyti su dabartinėmis ir ateities grėsmėmis bei suteiks saugumo kritiškai svarbiai šalies naftos ir gamtinių dujų infrastruktūrai“, – teigia Valstybės departamentas, netiesiogiai užsimindamas apie 2019 m. rugsėjį įvykdytas atakas prieš Saudo Arabijos naftos perdirbimo gamyklas, dėl kurių JAV kaltina Iraną.

JAV gynybos pramonės grupės „Lockheed Martin“ gaminamų raketų ir jų dalių pardavimo sandorio vertė siekia 800 mln. dolerių. Patvirtintas dar vienas sandoris dėl apmokymų ir techninės priežiūros, kurią atliks „Lockheed Martin“ ir „Raytheon“. Šio sandorio vertė sudarys 425 mln. dolerių. Trečiojo patvirtino sandorio dėl senos įrangos remonto vertė siekia 200 mln. dolerių.