D. Cummingsas pripažino, kad per patį pandemijos piką nuvažiavo į savo tėvų namus Anglijos šiaurės rytuose esančiame Darame, o paskui dar suvažinėjo beveik 100 km į vieną vaizdingą miestelį.

Anot Daramo policijos, antroji kelionė (į Barnard Kaslo miestelį) galėtų būti „nereikšmingas [karantino] pažeidimas“, „ kuris būtų paskatinęs policiją įsikišti“, jeigu D. Cummingas būtų buvęs pagautas jį darant. Tačiau pareigūnai pažymėjo, jog „imtis veiksmų atgaline data neketinama“.

B. Johnsonas priešinasi raginimams atleisti D. Cummingsą, tikriausiai pažeidusį taisykles, kurias vyriausybė įvedė visai šaliai.

Pats D. Cummingsas teisino savo veiksmus, tvirtindamas, kad išvyko iš sostinės, siekdamas priežiūra jo keturmečiui sūnui, jeigu jis ir jo žmona sunkiai susirgtų koronavirusine infekcija. Minimu laikotarpiu D. Cummingsui ir jo žmonai pasireiškė COVID-19 simptomų.

Premjero patarėjas aiškino, kad į Barnard Kaslą nuvyko, norėdamas pasitikrinti regėjimą, esą pablogėjusį dėl ligos, ir įsitikinti, kad dėl to nekiltų problemų per ilgą kelionę atgal į Londoną.

Tačiau tokiu pasiaiškinimu D. Cummingsui nepavyko nuraminti daugelio britų pykčio, juolab kad daugeliui gyventojų per pandemiją teko du mėnesius izoliuotis nuo artimųjų. Anot kritikų, D. Cummingso veiksmai ir jų vertinimas atspindi B. Johnsono vyriausybės dvigubus standartus.

Vis tik B. Johnsonas nuo savo patarėjo neatsiribojo. Premjero kanceliarija pabrėžė, kad „policija leido suprasti nesiimsianti jokių veiksmų pono Cummingso atžvilgiu dėl saviizoliacijos, ir kad nuvažiavęs į Daramą jis nepažeidė taisyklių“. Kanceliarijos teigimu, vyriausybės vadovas „laiko šį klausimą išspręstu“.