Dešimtys ginkluotų užpuolikų, kuriuos vietos gyventojai vadina „banditais“, trečiadienio vakarą atvažiavę motociklais užpuolė penkias gyvenvietes Sokoto valstijos Sabon Birnio rajone, pranešė šaltiniai naujienų agentūrai AFP.

„Iš praėjusią naktį banditų užpultų gyvenviečių mums atvežė 60 kūnų ir keletą žmonių su šautinėmis žaizdomis“, – sakė Sabon Birnio ligoninės slaugytoja.

Kitas medikas nurodė tą patį žuvusiųjų skaičių ir patikslino, kad „visi kūnai buvo su šautinėmis žaizdomis; dauguma žmonių buvo nušauta į galvą“.

Abu šaltiniai nenorėjo skelbti savo pavardžių, nes nebuvo įgalioti kalbėtis apie šį incidentą su žurnalistais.

Vietos lyderis taip pat kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, bijodamas keršto. Jis sakė, kad užpuolikai šaudė į namus, šalia kurių būriavosi vietos gyventojai.

„Per išpuolius netekome 60 žmonių. Banditai nužudė 16 Garkyje, 13 – Dan Aduvoje, 22 – Kuzanyje, septynis – Katumoje ir du – Masavoje“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Kol kas oficialių pranešimų apie šiuos įvykius nėra, tačiau saugumo šaltiniai nurodė, kad policijos pareigūnai vėliau ketvirtadienį rengs spaudos konferenciją.

Šiaurės vakarų Nigerijoje jau daug metų nesiliauja priešiškų bendruomenių kovos dėl žemių, vyksta gerai ginkluotų nusikaltėlių grupuočių išpuoliai, savigynos grupių nariai keršydami taip pat vykdo žudynes.

Rajone dažnos gyvulių vagystės ir žmonių grobimai, reikalaujant išpirkos.

Ginkluotos grupuotės pastaruoju metu ne kartą vykdė išpuolius už 175 kilometrų nuo valstijos sostinės Sokoto esančiame Sabon Birnio rajone.

Pirmadienį ginkluoti užpuolikai užpuolė penkias Sobi Birnio gyvenvietes ir nužudė 18 žmonių, nurodė vietos pareigūnai.

Praėjusią savaitę Nigerijos ginkluotosios pajėgos pradėjo sprogdinti „banditų“ stovyklas kaimyniniuose šiaurės vakariniuose rajonuose, siekdamos sustabdyti ginkluotų užpuolikų išpuolius.

Valdžios pareigūnai, norėdami užbaigti šį smurtą, anksčiau jau ne kartą rengė karines operacijas ir organizavo vietos taikos derybas.

Tačiau niekas nepadeda numalšinti nuo 2011 metų vykstančių neramumų, per kuriuos žuvo maždaug 8 tūkst. žmonių ir dar 200 tūkst. buvo priversti palikti savo namus.