Dviejų agentūrų pranešime teigiama, kad bendras skurde atsidūrusių vaikų skaičius visame pasaulyje padidės iki 672 mln. – šis skaičius bus 15 proc. didesnis nei pernai.

Beveik du trečdaliai šių vaikų yra Užsachario Afrikos ir Pietų Azijos gyventojai.

Visgi tyrimas, pagrįstas Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) prognozėmis bei maždaug 100 šalių demografiniais duomenimis rodo, kad dėl pandemijos skurde atsidūrusių vaikų skaičius labiausiai didės Europoje ir Centrinėje Azijoje.

„Šeimų finansinių sunkumų mastas ir gylis gali nubraukti daugelį metų siektą pažangą vaikų skurdo mažinimo srityje ir palikti vaikus be būtiniausių paslaugų“, – pranešime cituojama UNICEF vykdomoji direktorė Henrietta Fore.

Skubiais ir ryžtingais veiksmais „galime užkirsti kelią pandemijos keliamai grėsmei, su kuria susiduria skurdžiausios šalys ir pažeidžiamiausi vaikai, bei ją suvaldyti“, – pridūrė „Gelbėkit vaikus“ vadovė Inger Ashing.

Šie vaikai yra „labai pažeidžiami net trumpalaikiems badavimo ir netinkamos mitybos laikotarpiams, o padariniai gali būti jaučiami visą gyvenimą“, – perspėjo I. Ashing.

Abi organizacijos ragina šalių vyriausybes nedelsiant išplėsti socialinės apsaugos sistemas ir maitinimo mokyklose programas, siekiant apriboti koronaviruso pandemijos padarinius.