Tai pirma tokio pobūdžio byla Rusijoje per kelis dešimtmečius.

Trečiadienį Teismas nusiuntė skundo kopiją V. Putinui, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

Michailas Ignatjevas nuo 2010 metų ėjo Čiuvašijos respublikos, esančios apie 700 km rytus nuo Maskvos, gubernatoriaus pareigas.

Sausio 29-ąją prezidentas savo dekretu atleido M. Ignatjevą iš pareigų, nurodęs, kad šis prarado jo pasitikėjimą.

58 metų M. Ignatjevas skundžia teismui asmeniškai V. Putiną, ginčydamas savo atleidimo teisėtumą. Aukščiausiojo Teismo posėdis paskirtas birželio 30 dieną.

Gubernatorius buvo atleistas netrukus po to, kai buvo nufilmuota, kaip jis per oficialią ceremoniją priverčia vieną ugniagesį pašokti į orą, kad pasiektų gubernatoriaus laikomus naujos ugniagesių mašinos raktus.

Šis vaizdo įrašas išprovokavo pasipiktinimo bangą. Pats M. Ignatjevas tvirtino, kad tiesiog papokštavo su ugniagesiu, kurį seniai pažįsta.

Per kitą incidentą sausį M. Ignatjevas netiesiogiai paragino žudyti žurnalistus, giriančius gyvenimą Vakarų Europoje. Toje kalboje jis sakė, kad tokius žurnalistus „reikia nušluoti nuo žemės paviršiaus“. Vėliau M. Ignatjevas atsiprašė ir sakė, kad buvo neteisingai suprastas.

Šiuo metu buvęs gubernatorius guli Sankt Peterburgo ligoninėje, kur gydomas dėl abiejų plaučių uždegimo. Jo būklė vertinama kaip rimta, pranešė laikraštis „Kommersant“, remdamasis neįvardytu šaltiniu.

Konstitucinis teismas trečiadienį atmetė dalį M. Ignatjevo ieškinio dėl jo teisės gauti socialines išmokas.

Anot Rusijos žiniasklaidos, tai yra pirma tokio pobūdžio byla per V. Putino prezidentavimą. Dvi panašios bylos buvo, kai prezidento poste dirbo jo pirmtakas Borisas Jelcinas.