Keli šimtai protestuotojų miesto Centriniame rajone per pietų pertrauką surengtame mitinge skandavo šūkius, bet išsiskirstė, kai pareigūnai ėmė šaudyti užtaisais su dirginančiomis medžiagomis, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP reporteriai.

Vidurinių mokyklų mokiniai sugrįžo į klases


Honkongo valstybinių vidurinių mokyklų moksleiviai trečiadienį sugrįžo į klases, šiam pusiau autonominiam finansų centrui tęsiant laipsnišką išėjimą iš karantino, sėkmingai suvaldžius koronaviruso protrūkį.

Trečiadienį šimtai vidurinių mokyklų atvėrė duris aukštesniųjų klasių mokiniams. Jie pirmieji sugrįžo į klases po to, kai sausio pabaigoje buvo sustabdytas tiesioginis (kontaktinis) ugdymo procesas.

Žemesnių klasių mokiniai etapais sugrįš į mokyklas per ateinančias savaites. Tarptautinės mokyklos, kuriose mokslas yra mokamas, atsidarė jau anksčiau.

Honkongas vienas pirmųjų susidūrė su koronaviruso protrūkiu. Užkratas čia išplito iš centrinės Kinijos. Tačiau sveikatos apsaugos pareigūnams pavyko sėkmingai suvaldyti protrūkį – Honkonge nustatyta tik kiek daugiau nei tūkstantis koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų, keturi žmonės nuo šios ligos mirė.

Pusiau autonominiame miestą kovą buvo paskelbtas dalinis karantinas, tačiau pastarosiomis savaitėmis dauguma įmonių jau atnaujino veiklą.

Honkonge jau 11 dienų iš eilės nebenustatoma vietinių užsikrėtimo atvejų. Infekcija diagnozuota keliems žmonėms, grįžusiems iš užsienio.

Iš užsienio grįžtantiems asmenims oro uoste atliekamas testas dėl koronaviruso ir esant reikalui jie karantinuojami.

Suvaržymai švelninami Honkongo parlamentui svarstant teisės aktą, numatantį kriminalizuoti Kinijos valstybės himno įžeidimą.

Laikraštis „South China Morning Post“ pranešė, kad kai kurie trečiadienį ryte į mokyklas ėję mokiniai nešėsi plakatus su raginimais užtikrinti didesnę demokratiją.