Cituodama šaltinius gynybos pramonėje TASS pranešė, kad projektą prižiūri valstybės kontroliuojama korporacija „Objedinionnaja aviastroitelnaja korporacija“ (OAK).

Pranešime sakoma, kad projektui gabenamos medžiagos ir jau pradėti darbai dėl bombonešio „Tupolev PAK DA“ pilotų kabinos.

„Galutinis visos mašinos surinkimas turėtų būti baigtas 2021 metais“, – sakė vienas šaltinių.

Radiolokatoriumi nesusekami („stealth“) bombonešiai turi išvengti susekimo ir gabenti daug ginklų.

Rusų pareigūnai neskelbė beveik jokių detalių apie šį projektą, bet pernai gynybos viceministras Aleksejus Krivoručka sakė, kad už tai atsakinga lėktuvų gamintoja „Tupolev“, kuri yra OAK dalis.

OAK atstovas Sergejus Loktionovas, su kuriuo susisiekė naujienų agentūra AFP, atsisakė komentuoti TASS pranešimą. „Tupolev“ taip pat kol kas neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Pranešimuose buvo nurodoma, kad lėktuvo sparnų dizainas bus panašus į JAV radiolokatoriumi nesusekamų bombonešių, kad jis skraidys ikigarsiniu greičiu ir bus apginkluotas strateginėmis sparnuotosiomis raketomis bei hipergarsiniais ginklais.

JAV oro pajėgų radiolokatoriumi nesusekami bombonešiai B-2 yra tarp grėsmingiausių lėktuvų pasaulyje.

Kinija kuria savo tolimų skrydžių radiolokatoriumi nesusekamą bombonešį „Xian H-20“. Laikraštis „South China Morning Post“ šį mėnesį rašė, kad lėktuvas pirmą kartą viešai gali būti pademonstruotas per aviacijos parodą lapkritį.