„Ačiū jums už tarnybą“, – buvęs viceprezidentas pasakė vienam sveikintojui, atidavęs pagarbą Veteranų memorialiniame parke Niu Kasle, Delavero valstijoje.

Paskutinį kartą J. Bidenas viešai pasirodė kovo 15 dieną, kai tuščioje televizijos studijoje stojo į debatus su buvusiu konkurentu demokratu Bernie Sandersu.

Nuo to laiko 77-erių J. Bidenas izoliavosi savo namuose Vilmingtone, Delavere, laikydamasis visų rekomendacijų, kuriomis siekiama apsaugoti vyresnio amžiaus žmones ir sustabdyti COVID-19 plitimą.

siekiantis Pirmadienį dėdamas vainiką ant vieno iš memorialų per Atminimo dienos ceremoniją J. Bidenas dėvėjo nosį ir burną dengiančią juodą kaukę. Tuo tarpu jo varžovas, antrosios kadencijos siekiantis prezidentas Donaldas Trumpas iki šiol niekada viešai nedėvėjo kaukės, nepaisydamas savo paties už sveikatos apsaugą atsakingų administracijos pareigūnų rekomendacijų.

Per trumpą ceremoniją J. Bidenas kartu su žmona Jill (Džil) padėjo baltų gėlių vainiką atminimo parke ir pagerbė žuvusiuosius tylos minute. Tuojau po to pora grįžo prie savo automobilių kortežo.

Žurnalistų paklausus, ar turi kokią nors žinią šaliai, J. Bideno atsakymą buvo sunku išgirsti.

„Niekada nepamirškite šių vyrų ir moterų pasiaukojimo. Niekada nepamirškite, niekada“, – sakė jis, burną prisidengęs kaukę.

JAV įvesti apribojimai siekiant sustabdyti koronaviruso pandemiją itin apsunkino J. Bideno prezidentinę kampaniją. Tuo tarpu D. Trumpas gali džiaugtis viešuma ir matomumu dėl kone kasdien vykstančių Baltųjų rūmų spaudos konferencijų, kurių metu aptariamos naujienos, susijusios su koronaviruso pandemija.

Kovo 10 dieną J. Bidenas staiga atšaukė susitikimą su rinkėjais Ohajuje ir tą patį vakarą pasakė kalba pustuštėje salėje Filadelfijoje. Kovo 12 dieną pretendentas į prezidento postą dalyvavo naujienų konferencijoje Vilmingtone.

Nors būdamas izoliacijoje J. Bidenas džiaugėsi pergalėmis per pirminius balsavimus, jis buvo priverstas ilgiau nei du mėnesius vesti savo kampaniją virtualiai, naudodamasis televizijos studija, įrengta jo namuose.

Kaip teigia pats kandidatas, jis ir jo žmona per visą karantino laikotarpį tik kartais palikdavo namus, išeidami pasivaikščioti ar pasivažinėti dviračiais.