„Vakar ryte mūsų Misisipės aligatorius Saturnas nugaišo dėl senyvo amžiaus. Jis buvo maždaug 84 metų – nepaprastai garbingo amžiaus. Gamtoje šios rūšies atstovų gyvenimo trukmė yra 30–50 metų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė įstaiga.

Aligatorius pasaulį išvydo JAV apytiksliai 1936 metais. Beveik iš karto jis buvo nugabentas į Berlyno zoologijos sodą, iš kurio pabėgo po 1943 metų lapkritį surengto bombardavimo. Kaip aligatorius praleido vėlesnius trejus metus, nežinoma, tačiau 1946 metais britų kariai jį surado ir perdavė Sovietų Sąjungai.

Tų metų vasarą Saturnas atvyko į Maskvą. Beveik iš karto pasklido mitas, kad roplys esą buvo laikomas A. Hitlerio kolekcijoje, o ne Berlyno zoologijos sode, nurodoma pranešime.

„Maskvos zoologijos sodui buvo garbė laikyti Saturną 74 metus. Stengėmės kuo kruopščiau ir dėmesingiau rūpintis garbingu aligatoriumi. Jis buvo išrankus maistui ir puikiai įsimindavo pasitikimus prižiūrėtojus, mėgo masažą šepečiu, o jeigu kažkas nepatikdavo – galėjo perkrimsti plieninius pašarų padavimo griebiklius ir betonines dekoracijas“, – pranešė specialistai.

Pasak jų, Saturno atmintis bus įamžinta Maskvoje įsikūrusiame Darwino (Darvino) muziejuje.