„Gegužę mirtingumas bus gerokai išaugęs“, nors gydytojai bando „išgelbėti kuo daugiau pacientų“, sakė ji vyriausybės posėdyje, konkrečiai neužsimindama apie koronaviruso aukas.

„Susirgimas ir lėtinės ligos ne visada turi teigiamą pabaigą“, – pareiškė T. Golikova per susitikimą su prezidentu Vladimiru Putinu ir sveikatos priežiūros specialistais.

Rusija penktadienį pranešė apie 150 mirties nuo koronaviruso atvejų – iki šiol tai yra didžiausias vienos dienos aukų pagausėjimas. Valdininkai kritikų kaltinami neskelbiant tikrųjų skaičių, jų teigimu, tai daroma siekiant sumenkinti krizės mastą.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas taip pat perspėjo, kad gegužės mėnesį turėtų būti registruojamas aukštesnis mirtingumo lygis.

„Mirties nuo koronaviruso atvejų bus daugiau gegužę nei balandį, nes viruso pikas buvo pasiektas gegužės pradžioje“, – pažymėjo S. Sobianinas.

Sveikatos apsaugos pareigūnai pranešė, kad iki penktadienio Rusijoje užregistruoti 3 249 mirties ir 326 448 užsikrėtimo atvejai; pagal patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičių Rusiją lenkia tik Jungtinės Valstijos.