„JK kelionių sektorius praras 37 mlrd. svarų dėl koronaviruso sukeltos krizės. Papildomos laisvos dienos 2020 metais padėtų sumažinti šiuos nuostolius, jei žmonės per laisvas dienas keliautų. Šios dienos taip pat galėtų kompensuoti dėl COVID-19 gegužės mėnesį prarastas valstybinių švenčių dienas“, – teigė „VisitBritain“.

Pasiūlymas buvo pateiktas šalies vyriausybei, o pastaroji pažadėjo jį apsvarstyti, nors pastebėjo, kad papildomos laisvos dienos sukeltų ekonominių išlaidų. Jei tokios dienos bus patvirtintos, tai gali įvykti spalio mėnesį.

„2020 metais dėl sustojusio tarptautinio turizmo JK praras 15 mlrd. svarų, o dėl vietinio turizmo trikdžių – 22 mlrd. svarų. Prieš pandemiją šalis tikėjosi gauti 107 mlrd. svarų pajamų, tačiau dabartinėmis sąlygomis tai yra nerealu“, – pažymėjo „VisitBritain“.

Turizmo valdyba pridūrė, kad laikui bėgant prognozė vis blogėja, netgi neatsižvelgiant į tai, kad šalyje gali būti įvestas privalomas 14 dienų karantinas visiems atvykėliams.

Kiek anksčiau Jungtinėje Karalystėje iki spalio pabaigos buvo išplėsta subsidijų programa įmonėms, nukentėjusioms nuo COVID-19 sukeltos krizės. Pagal šią programą valstybė padengia dalį atlyginimo darbuotojams.

Gegužės 19 dienos duomenimis, Jungtinėje Karalystėje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius viršijo per 250 tūkst., mirė 35,4 tūkst. žmonių.