Valstijos gubernatorė Gretchen Whitmer paskelbė nepaprastąją padėtį Midlando apygardoje, sugriuvus jos centrinėje dalyje esančioms Idenvilio ir Sanfordo užtvankoms.

„Rajono gyventojams nurodyta nedelsiant evakuotis“, – krizių valdymo centre antradienį vakare paskelbė G. Whitmer.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba perspėjo dėl pavojų gyvybėms keliančios potvynio bangos ir paragino vietos gyventojus persikelti į aukščiau esančias vietoves.

42 tūkst. gyventojų turinčio Midlando centrą gali netrukus užlieti 2,7 metro vandens, pranešė G. Whitmer.

„Mes prognozuojame aukščiausią per visą istoriją vandens lygį“, – sakė gubernatorė.

Kol kas apie potvynio aukas nepranešama.

Evakuacija dėl potvynio paskelbta siaučiant koronaviruso pandemijai, dėl kurios Mičigano valstijos gyventojams ir visiems amerikiečiams reikia laikytis socialinio atstumo, kad būtų išvengta užkrato plitimo.

G. Whitmer paragino į prieglaudas persikeliančius gyventojus dėvėti apsaugines kaukes ir išlaikyti socialinį atstumą, jeigu tai yra įmanoma.

Daugybė upių Didžiųjų ežerų apsuptoje Mičigano valstijoje patvino antradienį, per pastarąsias dienas iškritus iki 100 mm kritulių, paskelbė dienraštis „Detroit Free Press“.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas turėtų ketvirtadienį atvykti į Mičigano valstiją, svarbią būsimų prezidento rinkimų kovoje. Prezidentas planuoja apsilankyti automobilių gamykloje, dabar gaminančioje plaučių ventiliavimo aparatus.

Ši gamykla yra Mičigano pietinėje dalyje, šalia didžiausio valstijos miesto Detroito.

Prezidentas jau kartą yra susirėmęs su Mičigano gubernatore dėl valstijos atsako į koronaviruso pandemiją, o trečiadienį D. Trumpas tviteryje pažėrė priekaištų valstijos pastangoms organizuoti balsavimą paštu.