Mao Yinas buvo pagrobtas, kai jam tebuvo dveji. Tai nutiko, kai jo tėvas, jiems grįžtant iš darželio namo, pakeliui stabtelėjo paprašyti sūnui vandens.

Kaip rašo BBC, berniuko tėvai sūnaus ieškojo visoje šalyje, jo motina išdalijo daugiau nei 100 tūkst. skrajučių.

Visa šeima ir vėl susitiko pirmadienį policijos surengtoje spaudos konferencijoje. Sūnus, kuriam dabar yra 34 metai, sakė planuojantis praleisti kažkiek laiko su tėvais.

„Noriu padėkoti dešimtims tūkstančių žmonių, kurie mums padėjo“, – sakė pagrobtojo motina Li Jingzhi.

Kas nutiko Mao Yinui?

Jis gimė 1986 m. vasario 23 d. Interviu „South China Morning Post“, duotame sausį, dar prieš Mao Yinui atsirandant, jo motina apibūdino jį kaip „labai protingą, mielą ir sveiką“ vaiką.

1988-ųjų spalio 17-ąją Šaansi provincijoje esančiame Siano mieste Mao Yino tėvas Mao Zhenjingas vedėsi jį namo iš darželio.

Berniukas paprašė atsigerti vandens, ir jiedu stabtelėjo prie viešbučio įėjimo paprašyti gerti. Vanduo buvo per karštas, tad tėvas bandė jį atvėsinti ir trumpam nusisuko. Per tą akimirką berniukas buvo pagrobtas.

Mao Yinas po 32 metų pertraukos susitiko su tėvais

Šeima sūnaus ieškojo Siane ir už jo ribų, visur iškabino plakatus. Vienu metu atrodė, kad jau pavyko jį surasti, tačiau pasirodę ženklai buvo apgaulingi.

Li Jingzhi išėjo iš darbo, kad galėtų ieškoti sūnaus. Ji daugiau nei dešimtyje provincijų ir savivaldybių išdalijo apie 100 tūkst. skrajučių, tačiau paieškos buvo nesėkmingos.

Metams bėgant, ji pasirodydavo daugelyje Kinijos televizijos laidų, kuriose prašydavo pagalbos, įskaitant vietinę „X-faktoriaus“ versiją. Jai buvo pranešta apie tris šimtus atvejų, kai buvo įtarta, kad aptikti dingusio berniuko pėdsakai, tačiau nė vienas jų nepasitvirtino.

2007-aisiais Li Jingzhi ėmė savanoriauti organizacijoje „Baby Come Back Home“, siekdama kitiems tėvams padėti ieškoti jų dingusių vaikų.

Pasak valstybinės žiniasklaidos, ji padėjo atrasti dingusius 29 šeimų narius. Jos pačios sūnus tebebuvo dingęs. Moteris ketina ir toliau tęsti šią veiklą.

Kaip pavyko rasti Mao Yiną?

Kaip praneša valstybinė žiniasklaida, balandį policija sulaukė informacijos apie vyriškį iš pietvakarių Kinijoje esančios Sičuano provincijos, maždaug tūkstantį km. nutolusios nuo Siano. Šis vyriškis seniau įsivaikino berniuką.

Policija surado įvaikintąjį, kuris šiandien yra 34 m. amžiaus vyras. Siekiant išsiaiškinti, ar jį su Mao Zhenjingu ir Li Jingzhi sieja giminystės ryšys, buvo atliktas DNR testas. Jis buvo teigiamas.

Mao Yinas, kuris buvo pervadintas Gu Ningningu, dabar vadovauja namų dekoravimo verslui. Jis sakėsi „nesantis tikras“ dėl ateities, tačiau norintis kažkiek praleisti laiko su tėvais.

Policijos teigimu, pavogtas berniukas buvo parduotas bevaikei porai už šešis tūkst. juanių (šiandien tai būtų apie 770 eurų).

Li Jingzhi geros naujienos pasiekė gegužės 10-ąją – tądien Kinijoje buvo švenčiama Motinos diena. „Tai geriausia dovana, kurią kada nors gavau“, – sakė moteris.

1988-ųjų įvykių tyrimas tebevyksta.

Mao Yinas po 32 metų pertraukos susitiko su tėvais

Kiek Kinijoje paplitusi prekyba vaikais?

Vaikų grobimas ir prekyba jau seniai yra nemenka problema Kinijoje.
Oficialių duomenų nėra, tačiau „Baby Come Back Home“ tinklalapyje paskelbta apie 14893 ieškomus berniukus ir 7411 ieškomų mergaičių.

2015 m. paskaičiuota, kad kiekvienais metais Kinijoje pagrobiama 20 tūkst. vaikų.