Pasiskundę, kad jiems trūksta apsaugos priemonių, keli medikai vėliau atsiribojo nuo šių pareiškimų valdžiai lojalios televizijos eteryje.

Praėjusią savaitę Gudermeso miesto ligoninės medikai skundėsi, kad jiems trūksta apsauginių veido kaukių. Dalis ligoninės medicinos darbuotojų dėl to surengė protesto akciją.

„Provokatoriai turėtų būti atleisti iš darbo“, – pareiškė R. Kadyrovas per vyriausybės posėdį. Jį pirmadienį citavo Rusijos naujienų agentūrai TASS.

Medikus, paskelbusius garso įrašą, kuriame jie kalba apie kolegos gydytojo mirtį nuo koronaviruso infekcijos, A. Kadyrovas pavadino „lunatikais“.

Regiono vyriausybės kontroliuojamas televizijos kanalas „Groznas“ parodė 20 minučių reportažą, kuriame nufilmuoti keli medikai nudelbę akis sakė, kad buvo neteisūs, kai skundėsi.


R. Kadyrovas itin griežtai reaguoja į bet kokią kritiką. Valdžiai nepalankios informacijos paviešinę asmenys dažnai susekami ir priverčiami viešai atsiprašyti.

Televizijos reportaže buvo parodyta apsauginių kostiumų ir kaukių bei tvirtinama, kad Gudermeso ligoninėje šių priemonių yra daugiau nei reikia. Anot reportažo rengėjų, medikai, kurie skundėsi dėl apsaugos priemonių stygiaus, net neturėjo gydyti COVID-19 pacientų.

„Nežinojau, kad esama pakankamai apsaugos priemonių, – reportaže sakė gydytojas Ajubas Nalajevas. – Mums nederėjo taip panikuoti.“

„Iškėlėme problemą, kurios iš tiesų nėra, – kalbėjo medikas, dėvėjęs savadarbę kaukę iš kelių sluoksnių marlės.

Kaip informavo opozicijos laikraštis „Novaja gazeta“, vaizdo ir garso įrašuose, kuriais buvo dalijamasi programėlės „WhatsApp“ grupėse, medikai sakė, kad gydytojams, susirinkusiems į protesto akciją prie Gudermeso ligoninės, trūksta apsaugos priemonių.

„Novaja gazeta“ yra vienas iš vos kelių laikraščių, skelbiančių naujienas iš Čečėnijos. Laikraščio žurnalistė Jelena Milašina sakė, kad R. Kadyrovas nedviprasmiškai paragino griebtis prieš ją smurto po jos straipsnių apie regiono valdžios kovos su koronavirusu politiką.

Čečėnijoje, oficialiais duomenimis, iki šiol nustatyti 966 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai, dešimt žmonių nuo šios ligos mirė.