Šidzuokos prefektūra, kur yra šis šalies aukščiausias žemės pakilimas, paskelbė, kad uždaromi trys iš keturių pagrindinių maršrutų, vedančių į viršukalnę.

„Maršrutai atidaromi vasarą, tačiau šiemet juos uždarysime nuo liepos 10 dienos iki rugsėjo 10-osios“, naujienų agentūrai AFP pareiškė vienas Šidzuokos pareigūnas, turėjęs omenyje visą Fudžio kalno laipiojimo sezoną.

„Imamės šios priemonės, kad neplistų koronavirusas“, – pabrėžė valdininkas.

Jis pridūrė, jog maršrutai į 3 776 m aukščio ugnikalnį bus uždaryti pirmą kartą mažiausiai nuo 1960 metų, kai prefektūra ėmė valdyti šias trasas.

Toks sprendimas priimtas netoliese esančiai Jamanašio prefektūrai pranešus, kad bus uždarytas Jošidos trasa – populiariausias pėsčiųjų takas tarp visų keturių.

Palei keturis maršrutus įsikūrę kalnų nameliai taip pat liks uždaryti.

Į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą įtrauktas kalnas yra vos už 100 kilometrų nuo Tokijo ir aiškiai matomas iš Japonijos sostinės.

Remiantis oficialia Fudžio kalno svetaine, praėjusiais metais ten apsilankė 236 tūkst. alpinistų.

Nepaisant šio kalno didybės, daugelis skundžiasi kopimo į jį patirtimi dėl perpildytų pėsčiųjų takų ir sudėtingo reljefo.

Galbūt dėl šios priežasties japonai turi tokią patarlę: „Kvaila nekopti į Fudžio kalną kartą, tačiau kvaila kopti į jį dukart“.

Japonijoje koronaviruso protrūkis lieka nedidelio masto, palyginti su epidemija tam tikrose Europos ir JAV dalyse. Rytų Azijos valstybėje patvirtinta daugiau nei 16 tūkst. užsikrėtimo ir 749 mirties atvejai.

Daugumoje Japonijos regionų praėjusią savaitę buvo atšaukta dėl COVID-19 įvesta nepaprastoji padėtis, tačiau ši priemonė tebetaikoma Tokijo ir Osakos didmiesčiuose.