Paplūdimiai su struktūromis organizuotam poilsiui buvo uždaryti kovo 15 d. vyriausybės sprendimu siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui. Juos atidaryti buvo planuojama nuo birželio 1 d., bet dėl labai karštų orų – pastarosiomis dienomis termometro stulpelis pavėsyje pakyla iki 42 laipsnių – leista lankytis palūdimiuose jau nuo šeštadienio.

Paplūdimių administracija ir jų lankytojai turi laikytis griežtų sąlygų. Prie įėjimų paplūdimių darbuotojai privalo registruoti žmones. Maksimalus poilsiautojų skaičius – 40 žmonių tūkstančiui kvadratinių metrų. Minimalus atstumas tarp skėčių ašių – 4 metrai.

Po vienu skėčiu galima statyti po du šezlongus, išimtis daroma šeimoms su nepilnamečiais vaikais. Minimalus atstumas tarp dviejų gultų, esančių po skirtingais skėčiais, turi sudaryti 1,5 metro.

Kavinės, restoranai ir barai paplūdimiuose savo produkciją gali parduoti tik supakuotą ir tik išsinešti. Prekiauti alkoholiniais gėrimais draudžiama.

Darbuotojams primygtinai rekomenduojama dėvėti kaukes. Personalas privalo dezinfekuoti šezlongus ir kėdes po kiekvieno kliento. Komandinės sporto šakos paplūdimiuose draudžiamos.

Paplūdimiais kol kas naudosis tik vietos gyventojai, kadangi įvažiuojamasis turizmas šalyje šiuo metu ribojamas.

Vyriausybė taip pat pranešė, kad svarstoma galimybė nuo gegužės 25 d. atidaryti restoranus, kavines, barus ir kitas visuomeninio maitinimo įmones, jeigu leis epidemiologinė situacija.

Graikijoje užfiksuota palyginti mažai užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir mirčių. Ekspertų nuomone, šalies vyriausybė laiku ėmėsi griežtų ribojamųjų priemonių. Naujausiais duomenimis, nuo vasario 27 d. Graikijoje nustatyti 2 810 infekuotųjų, mirė 160 žmonių.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Nuo pandemijos pradžios pasaulyje koronavirusu užsikrėtė jau daugiau kaip 4,5 milijono žmonių, per 306 tūkstančius infekuotųjų mirė.