„Pastarąją parą šalyje buvo patvirtinti 529 nauji užsikrėtimo atvejai, bendras infekuotųjų skaičius išaugo iki 17 025“, - sakė jis. Žinybos atstovas pridūrė, kad „per dieną mirė 13 pacientų, iš viso nuo pandemijos pradžios jau mirė 1 089 žmonės“. A. Yuriantas taip pat pranešė, kad iš viso daugiau kaip 3,8 tūkstančio žmonių pasveiko ir paliko ligonines.

Indonezijos vyriausybė tik kovo 2 d., vėliau nei kitos Pietryčių Azijos šalys, patvirtino pirmuosius infekcijos atvejus. Ekspertų nuomone, šalyje užsikrėtusiųjų koronavirusu gali būti kur kas daugiau, kadangi tyrimų skaičius Indonezijoje yra vienas mažiausių pasaulyje – milijonui žmonių tenka tik 99 testai. Kaimyninėje Malaizijoje šis rodiklis sudaro 2 tūkstančius milijonui, o Pietų Korėjoje ar Singapūre – 10 tūkstančių.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Nuo pandemijos pradžios pasaulyje koronavirusu užsikrėtė jau daugiau kaip 4,5 milijono žmonių, per 306 tūkstančius infekuotųjų mirė.