Ronanas Hughesas laukia ekstradicijos į Didžiąją Britaniją žmonių kontrabandos byloje, susijusioje su pernai spalį įvykusiu incidentu, kai į rytus nuo Londono esančio Greiso pramoninėje zonoje vilkiko priekaboje buvo aptikti 39 negyvi vietnamiečiai – aštuonios moterys ir 31 vyras.

Priekaboje buvęs konteineris buvo neseniai atgabentas keltu iš Zebriugės Belgijoje. Didelio masto tyrimą pradėję britų pareigūnai dėl šio įvykio pareiškė kaltinimus virtinei vilkikų vairuotojų.

„Įtariama, kad apklausiamasis vairuotojus organizavo ir kontroliavo “, – penktadienį Dublino baudžiamojo teisingumo teismui sakė valstybės prokuroras Ronanas Kennedy.

40 metų R. Hughesą airių policija suėmė balandį, gavusi Europos arešto orderį dėl įtariamų 39 migrantų netyčiniu nužudymu ir sąmokslu organizuoti nelegalią migraciją.

Airijoje gyvenantis R. Hughesas teisme dalyvavo per vaizdo tiltą. Jis pasirodė dėvėdamas pilką sportinį kostiumą.

Pats vyras nepasakė nė žodžio, tik jo advokatas bandė ginčytis, kurio teismo jurisdikcijai turėtų priklausyti byla ir kurios teritorijos įstatymai turėtų būti taikomi, nagrinėjant šį įtariamą tarptautinį sąmokslą.

„Teismas neturėtų veltis į šiuos įmantrius debatus“, – pareiškė R. Kennedy teisėjui Pauli Burnsui.

Kitas teismo posėdis numatytas birželio 12 dieną. Iki to laiko R. Hughesas lieka suimtas.