Užsikrėtusių asmenų, dirbančių eksploatuojant didžiulį Tengizo naftos telkinį, skaičius nuo 17 ketvirtadienį šoktelėjo iki 401 penktadienį, sakė Atyrau regiono pareigūnai.

Pasak jų, darbuotojai gydomi, stengiamasi atsekti jų kontaktus.

Tačiau sveikatos apsaugos ministras Yelzhanas Birtanovas ketvirtadienį kritikavo ten taikomas karantino priemones.

„Bendrabučiai darbininkams ir valgyklos turi bendrus koridorius, izoliacijos nėra, – vietos žiniasklaidai sakė jis. – Ir darbe, ir poilsio metu darbininkai bendrauja vieni su kitais, todėl sunku stabdyti infekcijos plitimą.“

Praėjusį mėnesį 500 darbininkų atsisakė eiti į darbą nuogąstaudami dėl spartaus viruso plitimo, skelbė žiniasklaida.

Maždaug 17 tūkst. darbininkų jau evakuota iš Tengizo naftos telkinio, kuriame dirba „Tengizchevroil“. 50 proc. šios kompanijos akcijų priklauso „Chevron“.

Pagrindinės operacijos, įskaitant gavybą, Tengize tęsiasi. Pernai čia buvo išgauta 29,8 mln. t naftos – tai trečdalis visos gavybos Kazachstane.

2016 metais „Tengizchevroil“ paskelbė apie 36,8 mlrd. dolerių (34,1 mlrd. eurų) vertės plėtrą Tengize – tai viena didžiausių investicijų nuo 2014 metų, kai naftos kainų smukimas privertė mažinti šios pramonės šakos apimtis.

Kazachstano valstybinė kompanija „KazMunayGas“, amerikiečių „ExxonMobil“ ir „LukArco“, kuri yra Rusijos „Lukoil“ padalinys, taip pat turi šio projekto akcijų.

Kazachstane užregistruoti 5 689 COVID-19 atvejai, 34 pacientai mirė.