Bendras mirčių skaičius šalyje dabar viršija 13 tūkstančių, o pasveiko 57,4 tūkst. brazilų.

Pagal patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičių Brazilija lenkia Prancūziją, Vokietiją bei Turkiją ir užima šeštą vietą pasaulyje.

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro ne kartą yra sakęs, esą koronaviruso keliamas pavojus yra išpūstas, o šalies ekonomika nepaprastai nukentės nuo suvaržymo priemonių. Šią savaitę jis įtraukė kirpyklas, sporto sales ir grožio salonus į pirmos būtinybės įmonių sąrašą, leisdamas jiems atnaujinti savo veiklą.

Dėl savo pozicijos prezidentas sulaukia kritikos ne tik užsienyje, bet ir savo šalyje. Pasak šalies vadovo, jam gaila koronaviruso aukų, bet jis negali išgelbėti visų žmonių.

J. Bolsonaro ir jo administracijos nariai ne kartą vaikščiojo po sostinę be apsauginių kaukių. Šių pasivaikščiojimų metu prezidentas glėbesčiavosi ir fotografavosi su vietos gyventojais. Prezidento komentarai buvo ne kartą pašalinti iš socialinių tinklų „Instagram“, „Twitter“ ir „Facebook“ už naudojimosi sąlygų nesilaikymą – melagingos informacijos, menkinančios šią pandemiją, skleidimą.