Pasak informuotų leidinio šaltinių, EK, kaip ir valstybių narių vyriausybės, stengiasi užkirsti kelią konfidencialios informacijos nutekėjimui žiniasklaidai, taip pat mėgina nustatyti, kurie darbuotojai gali kelti tokią riziką.

Praėjusį mėnesį „Politico“ ir naujienų agentūra „Bloomberg“ paskelbė EK ekonominio atsigavimo nuo koronaviruso pandemijos plano detales. „Politico“ teigimu, tokie incidentai pykdo Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen ir jai artimus ES pareigūnus.

Anot laikraščio šaltinių, Briuselio valdininkai šią savaitę buvo įspėti, kad tyrimą atliekanti komanda nustatė vieną įtariamą informatorių. Jei įtarimai pasitvirtins, jis bus nubaustas.

Be to, Komisijos generalinis sekretoriatas atlieka tyrimą ir dėl pareigūnų, kurie atskleidžia konfidencialią informaciją Bendrijos valstybėms narėms. Buvo nustatytas bent vienas toks incidentas, jis susijęs su planais peržiūrėti ES migracijos politiką.

Leidinio kalbinti Briuselio pareigūnas ir Europos diplomatas priėjo išvadą, kad didėjantis tokių tyrimų skaičius Europos Komisijoje liudija apie augančią „paranoją“ U. von der Leyen komandoje.

„Esame įpratę skaityti vokiečių spaudoje apie tai, ką mes ką tik aptarėme [Briuselyje]. Tai nereikšmingas informacijos nutekėjimas, bet vis dėlto tai yra nutekėjimas“, – pareiškė vienas iš leidinio pašnekovų.

EK atsisakė komentuoti tyrimus dėl informatorių.