„Vakar gavau informacijos, kad Rusija šiuo sunkiu metu gamtines dujas Europoje parduoda po 65-68 JAV dolerius (už tūkstantį kubinių metrų – red.), bet niekaip ne už 127 dolerius kaip Baltarusijai. Kaip čia dabar yra, ko galime tikėtis ateityje?“, – sakė A. Lukašenka, ketvirtadienį priimdamas vyriausybės vadovas Sergejų Rumą.

„Taip negerai, aš jau nekalbu apie 75-erių metų sukaktį (SSRS pergalės prieš nacistinę Vokietiją – red.)", – akcentavo Baltarusijos prezidentas.

Valstybės vadovą cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

A. Lukašenkai praėjusį mėnesį pareiškus, jog dabartinėmis rinkos sąlygomis rusiškos dujos jo valstybei turėtų būti daugiau nei perpus pigesnės – kainuoti 40-45 dolerius už tūkstantį kubų, Minskas oficialiai paprašė Maskvos sumažinti jų kainą.

Neilgai trukus Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas atsakė, kad dujų kainos Baltarusijai 2020 metams keisti neplanuojama.

Reaguodama į tai Baltarusijos energetikos ministerija pranešė, jog dėl rusiškų dujų kainos sumažinimo bandys susitarti tiesiogiai su „Gazprom“, kuris yra vienintelis dujų tiekėjas Baltarusijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)