Honkongas jau artėjo prie 28 dienų be vietinio perdavimo termino, kurį epidemiologai dažnai naudoja kaip kriterijų vertindami, ar protrūkis buvo įveiktas.

Tačiau trečiadienį pareigūnai pranešė, kad testais naujasis koronavirusas buvo nustatytas 66 metų moteriai ir jos penkerių metų vaikaitei.

Tyrėjai tai vadina vietinio perdavimo atvejais ir sako vis dar mėginantys išsiaiškinti, kaip užsikrėtė ši moteris.

„Ji niekur nekeliavo. Jos šeima nekeliavo, jie neturėjo kontaktų su patvirtintais atvejais“, – žurnalistams sakė dr. Chuang Shuk-kwan, kuri pridūrė, kad pareigūnai planuoja testuoti kaimynus.

Pastarąsias tris savaites vieninteliai nauji atvejai Honkonge buvo susiję su 24 iš užsienio atvykusiais žmonėmis, kuriems taikytas karantinas.

Nauji užsikrėtimo atvejai pakurstys nuogąstavimus, kad galimas naujas ligos protrūkis.

Nors Honkongas yra šalia Kinijos pagrindinės teritorijos dalies ir yra su ja glaudžiai susijęs, jis intensyviu testavimu ir kontaktų atsekimu sugebėjo užtikrinti, kad užsikrėtimo atvejų skaičius būtų tik maždaug tūkstantis. Honkonge užregistruoti keturi mirties nuo COVID-19 atvejai.

Miestas išvengė griežtų karantino priemonių kaip kitose pasaulio vietose.

Penktadienį pareigūnai pradėjo švelninti daugelį socialinio atstumo priemonių ir po trijų savaičių pertraukos leido vėl atidaryti barus, sporto sales ir kino teatrus.

Naujų protrūkių grėsmė kelia susirūpinimą vyriausybėms, bandančioms derinti visuomenės sveikatos apsaugą su smarkiai nukentėjusių ekonomikų gaivinimu.

Pietų Korėjoje, kuri taip pat buvo laikoma sėkmingos kovos su virusu pavyzdžiu, šią savaitę staiga buvo užregistruota daugiau kaip 100 naujų užsikrėtimo atvejų, kurių nemaža dalis yra susijusi su vienu Seulo naktinių klubų rajonu.