„Nuo birželio 15 dienos bus galima atidaryti Vokietijos ir Austrijos sieną“, – visuomeniniam radijui O1 sakė turizmo ministrė Elisabeth Koestinger.

Apribojimai kertant sieną bus sušvelninti nuo gegužės 15-osios: bus leista vykti į komandiruotes ir aplankyti giminaičių, pridūrė ji.

Vokietijos ir Austrijos kancleriai Angela Merkel ir Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas) antradienį kalbėjosi ir „susitarė dėl laipsniško sienos atidarymo“, sakė ministrė.

Abi valstybės mano, kad kontroliuoja virusą, ir buvo vienos iš pirmųjų Europoje, kurios ėmėsi priemonių, siekdamos sustabdyti koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemijos plitimą.

Austrijos vyriausybė trečiadienį turėtų svarstyti laipsnišką judėjimo laisvės į kitas kaimynines šalis ir iš jų, apribojimų panaikinimą.

Vokietijoje iki birželio vidurio galioja įspėjimas nevykti atostogauti į užsienį.

Koronaviruso pandemijai sudavus smūgį turizmo sektoriui, Europos Komisija trečiadienį turėtų paraginti Bendrijos nares palaipsniui atverti savo vidines sienas ir elgtis su kiekviena valstybe nare vadovaujantis tais pačiais kriterijais.

Tai reikštų, kad jei Austrija atidarys savo sieną su Vokietija, ji taip pat turi atidaryti sieną su Čekija, jei šios šalies sveikatos padėtis yra panaši į Vokietijos.