Vadinamojo „Didvyrių įstatymo“ (Heroes Act) projektas buvo pateiktas Atstovų Rūmams. Demokratų dominuojami Kongreso žemieji rūmai dėl jo gali balsuoti jau ateinančią savaitę.

Tačiau šis planas iškart sulaukė pasipriešinimo iš Baltųjų rūmų ir Senato. Prezidentas Donaldas Trumpas ir Senato respublikonų vadovybė sakė, kad naujas krizinio finansavimo etapas kol kas nereikalingas.

Pastaraisiais mėnesiais Kongresas priėmė, o D. Trumpas pasirašė jau ne vieną atsako į pandemiją planą.

Tarp jų buvo kovą parengtas didžiulis 2,2 trln. dolerių (2 trln. eurų) pagalbos paketas, žinomas kaip Pagalbos, paramos ir ekonominio saugumo dėl koronaviruso įstatymas (CARES), taip pat 483 mlrd. dolerių (445 mlrd. eurų) priemonė, numatanti papildomą finansavimą populiariai paskolų smulkiajam verslui, smarkiai nukentėjusiam dėl karantino, programai.

Naujasis projektas, kurį Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) vadino „CARES 2“, numato išmokų nukentėjusiems antrąjį ratą – iki 6 tūkst. dolerių (5,52 tūkst eurų) vienam namų ūkiui. Tokiu būdu siekiama palengvinti naštą milijonams amerikiečių, dėl pandemijos netekusių darbo.

Be to, planuojama skirti lėšų sveikatos apsaugos darbuotojams ir gelbėtojams, išplėsti COVID-19 testavimą ir pastangas atsekti plitimo šaltinius, suteikti smulkiajam verslui daugiau galimybių pasiskolinti, didinti pagalbą neišgalintiems susimokėti už būstą ir sumažinti maisto nesaugumą skurstantiesiems.

N. Pelosi biuro išplatintame Atstovų Rūmų demokratų pranešime sakoma, kad buvo parengtas „drąsaus ir visapusiško atsako įstatymas, atitiksiantis iššūkį, keliamą šios pandemijos mūsų valstybei“.

Jungtinės Valstijos yra labiausiai COVID-19 pandemijos paveikta šalis: joje iki šiol nustatyta daugiau kaip 1,35 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o 81 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.