„Birželį Turkijoje įvedami privalomi koronaviruso tyrimai visiems atvykstantiems į šalį. Visų pirma, šis reikalavimas bus taikomas pagrindinių turistinių provincijų, įskaitant Antaliją, oro uostams, nes šalis ruošiasi laipsniškai atnaujinti turizmą. Šalies sveikatos apsaugos ministerija oro uostuose sukurs specialias laboratorijas keleiviams tikrinti“, – sakė Mehmetas Ersoy (Mechmetas Ersojus).

Pasak ministro, keleiviai dėl COVID-19 užkrato bus tikrinami iki patekimo į pasų kontrolės punktus, testų paėmimas užtruks ne ilgiau kaip 2-3 minutes, tad spūstys neturėtų susidaryti, o rezultatai bus aiškūs po po 5-6 valandų.

„Teigiamo atsakymo sulaukusieji bus izoliuojami viešbučiuose“, – pridūrė ministras.

M. Ersoy taip pat pranešė, jog šią vasarą Turkijoje veiks veikiausiai tik 50-60 proc. viešbučių, gavusių sertifikatus, kad yra „švarūs nuo koronavisuro“. Maitinimui savitarnos būdu jų restoranuose bus taikomi griežti esminiai apribojimai – vadinamieji „švediški stalai“ liks už specialių stiklo pertvarų, maistą nuo jų į lėkštes bus leidžiama dėti tik viešbučių darbuotojams, kurie privalės devėti apsaugines veido kaukes ir atitinkamas pirštines.

„Nereikėtų puoselėti didelių vilčių šiems metams. Manau, kad jei 50-60 proc. šalies viešbučių atsivers turistams, bus gerai“, – interviu laikraščiui „Haberturk“ sakė jis.

Ministras M. Ersoy praėjusio mėnesio viduryje pranešė, jog vidaus turizmo sezoną Turkijoje planuojama atidaryti gegužės pabaigoje – mėnesiu vėliau nei planuota iki tol, o poilsiautojus iš užsienio tikimasi pradėti priiminėti tik rugpjūčio pabaigoje.