Apie tai skelbia meduza.io.

„Taip, susirgau. Gydausi“, – „Interfax“ sakė pats D. Peskovas.

Naujienų agentūrai „RIA“ jis patvirtino, kad jį paguldė į ligoninę.

Apie D. Peskovo būklę daugiau detalių nepranešama, kada jis paskutinį kartą kontaktavo su V. Putinu, taip pat neskelbiama.

D. Peskovas laikomas vienu artimiausių V. Putino valdininkų.

Į ligoninę paguldyta ir jo žmona Tatjana Navka. Leidiniui „Daily Storm“ ji sakė, kad D. Peskovas greičiausiai virusą parsinešė iš darbo.

„Visa šeima izoliavomės, o vyras dirbo. Yra tik vienas variantas – greičiausiai užsikrėtėme nuo jo, nes jis pirmas susirgo“, – kalbėjo T. Navka.

Dmitrijus Peskovas

Po to, kai COVID-19 diagnozuotas šalies premjerui M. Mišustinui, D. Peskovas tikino, kad V. Putino sveikata saugoma visomis įmanomomis priemonėmis.

„Šiomis dienomis, kalbant apie valstybės vadovą, sveikatos apsauga ir taip yra maksimaliame lygyje“, – televizijai „Rossija 1“ gegužės 1 d. sakė D. Peskovas.

Taip jis atsakė į klausimą, ar susirgus vyriausybės vadovui bus imtasi papildomų priemonių V. Putino sveikatai apsaugoti.


D. Peskovas – toli gražu nebe pirmasis aukštas Rusijos pareigūnas, užsikrėtęs koronavirusu. Praėjusią savaitę pranešta, kad naujuoju koronavirusu užsikrėtė Rusijos kultūros ministrė Olga Liubimova.

O. Liubomova tapo trečiąja Rusijos Vyriausybės nare, kuriai diagnozuotas koronavirusas. Balandžio 30 dieną infekcija COVID-19 buvo nustatyta Rusijos vyriausybės vadovui Michailui Mišustinui.

Gegužės 1 d. pranešta, kad dėl koronaviruso infekcijos hospitalizuotas Rusijos statybų ministras Vladimiras Jakuševas.

Balandžio pradžioje D. Peskovas žurnalistams pasakojo, kad įsigijo specialų „virusų blokatorių“ – tai kortelė, kurią reikia nešioti prisisegus prie švarko. Vėliau jis prisipažino, kad dėl „blokatoriaus“ veiksmingumo nėra tikras.

„Nežinau, ar jis padeda. Pirkau jį vaistinėje. Kiekvienas nori imtis prevencinių priemonių, tad nešioja viską, ką gali“, – sakė D. Peskovas. V. Putino atstovo spaudai teigimu, jam teko skaityti, kad ši priemonė gali būti netgi kenksminga, rašo rbc.ru.

Kalbėdamas apie saugumo priemones, kurių buvo imtasi siekiant užkirsti kelią COVID-19 plitimui Kremliuje, D. Peskovas sakė, kad susitikti su valstybės vadovu leidžiama tik tiems, kuriems buvo atliktas COVID-19 testas, o kai kuriems prezidento administracijos darbuotojams tyrimai atliekami kelis kartus per savaitę.

Delfi primena, kad Rusijos pareigūnams antradienį pradėjus palaipsniui švelninti karantino priemones, šalyje per praėjusią parą užfiksuota per 10 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejų.

Kaip rodo oficialiai vyriausybės skelbiami duomenys, per praėjusią parą patvirtinti dar 10 899 užsikrėtimo atvejai, o bendras skaičius pasiekė 232 243.

Rusija dabar yra viena iš keturių pasaulio valstybių, užregistravusių daugiausia užsikrėtimo COVID-19 atvejų.

Dmitry Peskov and Vladimir Putin

Nors pastarąją savaitę kasdien buvo registruojama po daugiau nei 10 tūkst. naujų ligos atvejų, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išvakarėse paskelbė, kad antradienį baigiamas „nedarbo laikotarpis“, galiojęs šešias savaites.

Maskvoje, tapusioje koronaviruso krizės epicentru Rusijoje, karantinas galioja iki gegužės pabaigos, tačiau net ir sostinėje kai kurie apribojimai buvo panaikinti.

Maždaug 500 000 pramonės ir statybų srityje dirbančių įmonių darbuotojų buvo leista atnaujinti veiklą. Vis dėlto valdžios institucijos įpareigojo gyventojus parduotuvėse ir viešajame transporte dėvėti kaukes ir pirštines.

Rusijos skelbiamas mirtingumas nuo COVID-19 yra daug mažesnis palyginti su kitomis Europos šalimis, kurios smarkiai nukentėjo nuo pandemijos. Antradienio duomenimis, per praėjusią parą nuo COVID-19 Rusijoje mirė 107 žmonės, o iš viso užfiksuota 2 116 mirčių.

Pareigūnai teigia, jog tai susiję su tuo, kad Rusija greitai uždarė savo sienas ir izoliavo tuos, kuriems gresia pavojus, įgyvendino sprendimą COVID-19 pacientus gydyti tik tam skirtose ligoninėse ir pradėjo plačią kampaniją žmonėms tirti ir užsikrėtusiesiems karantinuoti.

Tačiau kritikai abejoja skelbiamais skaičiais ir Rusijos taikomais mirties atvejų registravimo metodais.