Lauko ligoninė Miulūzo mieste buvo įrengta, kai rytų Prancūzija susidūrė su grėsme, kad jos gydymo įstaigų intensyviosios terapijos skyriai gali nesusidoroti su koronaviruso infekcijos COVID-19 pacientų antplūdžiu.

Tai pirmasis atvejis, kai Prancūzijoje taikos metu buvo įrengta karo lauko ligoninė.

Gynybos ministrė Florence Parly sakė, kad šios lauko ligoninės, kurioje buvo 30 intensyviosios terapijos lovų, išardymas žymi vieno epidemijos etapo pabaigą.

Prancūzija pirmadienį ėmė švelninti karantiną, tačiau pareigūnai įspėjo, kad pavojus išlieka ir gyventojai turi būti pasirengę pakartotinei masinei izoliacijai.

Dešimt Miulūzo laiko ligoninės lovų bus nuskraidintos į Majotą – Prancūzijos valdą Mozambiko sąsiauryje. Majoto pareigūnai būgštauja, kad vietos ligoninių intensyviosios terapijos skyriuose gali pritrūkti lovų, saloje pradėjus augti naujų COVID-19 atvejų skaičiui.

Prancūzijos vyriausybė nekart reiškė susirūpinimą dėl Majoto, skurdžiausios Prancūzijos valdos, kur daugelis žmonių gyvena lūšnynuose.

Saloje nuo COVID-19 iki šiol mirė 12 žmonių.

Sekmadienio duomenimis, Prancūzijos ligoninių intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi 2 776 COVID-19 pacientai – gerokai mažiau nei per epidemijos piką, kai tokių ligonių būdavo daugiau kaip 7 tūkstančiai.