Izraelis nurodo, kad 22 metų Qassemas Barghouti minimą išpuolį įvykdė rugpjūtį. Per jį žuvo 17-metė izraelietė Rina Shnerb ir buvo sunkiai sužeisti jos tėvas ir brolis. Šeima buvo išsirengusi į žygį prie vieno šaltinio Vakarų Krante netoli Dolevo gyvenvietės.

Kariuomenė pranešė, kad griaunant namą Kobaro kaime netoli Ramalos, dešimtys palestiniečių degino padangas ir svaidė akmenis bei padegamąsias bombas į izraeliečių karius. Pranešime nurodoma, kad minia buvo išvaikyta. Pasak liudininkų, keli palestiniečiai buvo sužeisti, vienam iš jų, kaip nurodė Raudonasis Pusmėnulis, į galvą pataikė dujų kanistras.

Izraelis sako, kad įtariamų kovotojų šeimų namų griovimas atgraso nuo smurto, tačiau kritikai tvirtina, kad ši taktika prilygsta kolektyvinei bausmei.

Namas buvo nugriautas tik po to, kai Izraelio aukštasis teismas atmetė šeimos peticijas dėl šio įsakymo.

„Šįvakar suvedėme sąskaitas su niekingu teroristu, kuris dalyvavo nužudant mūsų brangią Riną Shnerb. Namų naikinimas yra svarbus įrankis atgrasant teroristus, – sakė gynybos ministras Naftali Bennettas. – Tam, kuris kenkia mums, ir mes kenksime. Žydų kraujas nebus pralietas tuščiai.“

Izraelio saugumo tarnyba „Shin Bet“ po rugpjūčio 23-iosios išpuolio pradėjo didelio masto paiešką. Tokie bombų sprogdinimai buvo būdingi 2000–2005 metų palestiniečių sukilimui, bet pastaraisiais metais pasitaikydavo retai.

Pareigūnai dėl minimo išpuolio kaltino kairiojo sparno Palestinos išvadavimo liaudies frontą (PFLP), kuris turi ginkluotą sparną. Izraelis, JAV ir Europos Sąjunga dėl dešimtmečius vykdomų atakų, įskaitant lėktuvų užgrobimus ir Izraelio ministro nužudymą 2001 metais, laiko PFLP teroristine organizacija.

„Shin Bet“ buvo kaltinama kankinusi kai kuriuos dėl rugpjūčio 23-iosios išpuolio areštuotus asmenis. Q. Barshouti advokatas sakė, kad jo klientui į lytinius organus įkando pareigūnų šuo, kai buvo surengtas reidas jo namuose siekiant jį areštuoti.