Kaip pranešama, prezidentas savo kreipimesi daugiausia dėmesio skirs sanitarinei-epidemiologinei situacijai ir naujoms piliečių ir šalies ekonomikos rėmimo priemonėms tebesitęsiant koronaviruso pandemijai.

V. Putinas veikiausiai paskelbs sprendimą dėl visoje šalyje galiojančio karantino, kuris turėtų būti pradėtas švelninti nuo antradienio.

Rusijoje per praėjusią parą užregistruota 11 656 nauji koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo iki 221 344, pirmadienį pranešė Informacijos centras koronaviruso padėčiai stebėti.

Per visą epidemijos laikotarpį šalyje nuo COVID-19 jau mirė per 2 tūkst. žmonių.

Rusijos pareigūnai atkreipia dėmesį į griežtą testavimą: iki šiol buvo atlikta 5,6 mln. tyrimų, ir beveik pusei žmonių, užsikrėtusių koronavirusu, jokių simptomų nepasireiškė.

Tačiau kritikams kyla klausimų dėl palyginti nedidelio mirčių skaičiaus ir Rusijos taikomų mirties atvejų registravimo metodų, o gydytojai teigė, kad pirmieji COVID-19 testų rinkiniai dažnai parodydavo klaidingus neigiamus rezultatus.

Dauguma užsikrėtimo atvejų patvirtinta Maskvoje ir jos apylinkėse, tad kai kurie regionai pradėjo švelninti apribojimus, kurie padarė didelę įtaką ekonomikai.

Retai apgyvendintos Jakutijos, Magadano ir Jamalo valdžia panaikino buvimo lauke apribojimus ir leido atnaujinti veiklą kai kuriems verslams, reikalaudama žmonių laikytis socialinio atstumo.

Maskvos meras paskelbė, kad kai kurios pramonės šakos ir statybvietės gali pradėti darbus, tačiau nuo antradienio sostinėje bus privalomos kaukės ir pirštinės.

Rusijos kaimynės Ukraina ir Sakartvelas pirmadienį pradėjo švelninti apribojimus, o Kazachstanas atšaukė nepaprastąją padėtį.