Pasak Devino O'Malley, viceprezidentas nėra saviizoliavęsis, kaip kad buvo pranešę kai kurie JAV leidiniai, ir pirmadienį eis į darbą Baltuosiuose rūmuose.

„Viceprezidentas Pence'as ir toliau laikysis Baltųjų rūmų medicinos skyriaus patarimų ir nėra karantinavęsis“, – sakė jo atstovas.

„Viceprezidento Pence'o [COVID-19] testai kiekvieną dieną yra neigiami, jis planuoja rytoj būti Baltuosiuose rūmuose“, – pridūrė jis.

Penktadienį paaiškėjo, kad M. Pence'o atstovė Katie Miller užsikrėtė COVID-19, praėjusią savaitę ši infekcija patvirtinta ir prezidento Donaldo Trumpo padėjėjui.

Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu darbo grupės pagrindinis ekspertas dr. Anthony Fauci CNN sakė, kad jo COVID-19 testas buvo neigiamas ir jis neturėjo artimo kontakto su K. Miller, bet jis laikysis „modifikuoto karantino“.

73-ejų D. Trumpas, 60-metis M. Pence'as ir daugelis kitų Baltuosiuose rūmuose dirbančių asmenų dėl koronaviruso yra tikrinami kasdien. Tačiau D. Trumpas ir M. Pence'as dažnai nepaiso medicinos ekspertų nurodymų dėvėti apsauginę kaukę.

Jungtinėse Valstijose bendras užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičius sekmadienio vakarą siekė 79 522, rodo Johnso Hopkinso universiteto kaupiami duomenys.