„Neleisime vasaros savo balkonuose, palikdami Italijos grožį karantine. Galime eiti ir mėgautis pakrante, kalnais ir mūsų gražiais miestais“, – G. Conte sakė laikraščiui „Corriere della Sera“.

Būtų puiku, jei italai savo atostogas praleistų Italijoje, pridūrė jis, net jei jos bus kitokios nei įprasta, kadangi žmonėms reikės laikytis taisyklių ir atsargiai elgtis.

Premjeras nesakė, ar žmonėms bus leista iš Italijos keliauti į užsienį.
Pagal dabartines taisykles, įvestas siekiant apriboti viruso plitimą, italams neleidžiama keliauti iš vieno šalies regiono į kitą, nebent asmuo tam turi pateisinamų priežasčių. G. Conte teigė, kad lieka neaišku, kada šis apribojimas bus panaikintas, esą tai priklausys nuo tolimesnės pandemijos eigos.

Italijoje naujų užsikrėtimo atvejų skaičius kurį laiką mažėja.
Nors šalies paplūdimiai išlieka uždari, persipildę Sicilijos paplūdimiai pastaruoju metu ėmė kelti nerimą. Palermo meras Leoluca Orlando feisbuke sukritikavo neatsakingą žmonių elgesį.

Sicilijos ir dar kelių pietinių Italijos teritorijų virusas nepaveikė taip smarkiai, kaip šiaurinių regionų. Daugelis žmonių ėmė reikalauti leisti atnaujinti turizmą.