Mokyklos ir pamaldų vietos bus uždarytos iki birželio 9 dienos, iki tol nebus atidaromos ir šalies sienos, sakė jis.

M. Yassino vyriausybė kovo 18 dieną įvedė griežtą karantiną, kurio sąlygos pirmadienį buvo sušvelnintos – žmonėms buvo leista sportuoti lauke, valgyti restoranuose ir grįžti į darbus nesvarbiais laikomuose sektoriuose.

M.Yassinas tokį sušvelninimą pateisino teigdamas, kad Malaizijos ekonomika kasdien praranda apie pusę milijardo dolerių. Sekmadienį jis sakė, kad „naujų atvejų skaičius išlieka žemas ir kontroliuojamas, pasveikimo lygis taip pat aukštas.“

Malaizijoje iki šiol patvirtinti 6 589 COVID-19 atvejai. Šalies Sveikatos apsaugos ministerija pasveikusiais laiko 4 929 asmenis. Šalyje nuo viruso sukeliamos ligos iki šiol mirė 108 žmonės.

M. Yassinas šalies premjero pareigas pradėjo eiti kovo 1 dieną – jis poste pakeitė atsistatydinusį 94 metų Mahathirą Mohamadą, laikytą vyriausiu pasaulyje vyriausybės vadovu.

Likus kiek daugiau nei savaitei iki gegužės 18 dieną vyksiančio parlamento posėdžio, M. Mohamadas pareiškė nepasitikėjimą M. Yassinu, anksčiau dirbusiu jo vidaus reikalų ministru.

M. Mohamadas ir opozicijos lyderis Anwaras Ibrahimas šeštadienį teigė, kad nepasitiki M. Yassino vyriausybe, kuri buvo suformuota iš partijų, kurias M. Mohamado vadovaujama koalicija nugalėjo 2018 metais vykusiuose parlamento rinkimuose.